SKŁADNIKI
3 ćwiartki z kurczaka
3 jabłka
2 cm imbiru pokrojonego w plastry
6 ząbków czosnku
4 cebule
2 łyżki suszonego tymianku
1 łyżka oliwy z oliwek
PRZYGOTOWANIE
2 ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, mieszamy z tymiankiem i oliwą. Taką marynatą smarujemy ćwiartki pod skórą i wstawiamy przykryte do lodówki najlepiej na noc.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy ćwiartki po 5 min z każdej strony. Wykładamy na talerz a na patelnię wrzucamy cebulę i czosnek pokrojone w plastry lekko zarumieniamy.
Do rękawa wkładamy kurczaka, cebulę, imbir, jabłka pokrojone w ćwiartki
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy 40 minut po tym czasie rozcinamy worek i podpiekamy jeszcze 15 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz