czwartek, 29 września 2016

PULPECIKI Z INDYKA W SOSIE PIECZARKOWYM





SKŁADNIK

500 g piersi z indyka mielonej

3 białka z kurzych jajek

pół szklanki amarantusa

2 łyżki mąki ryżowej

mały kubek jogurtu naturalnego

1 cebula

250 g pieczarek

500 ml wywaru mięsnego

pęczek natki pietruszki

łyżeczka startego imbiru

pieprz czarny świeżo mielony

ćwiartka startej pestki z awokado ( można pominąć )

pół łyżeczki kurkumy

olej kokosowy


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Zmielone mięso mieszamy z białkami, amarantusem i przyprawami

2. Robimy pulpeciki i smażymy na oleju kokosowym do zrumienienia

3. Na tej samej patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojone pieczarki i po 5 minutach posypujemy mąką, mieszamy i dodajemy szklankę wywaru jak zgęstnieje wlewamy wszystko do garnka z rosołem i dodajemy pulpeciki. Dusimy 20 min

4. Na koniec dodajemy jogurt i posiekaną natkę pietruszki



4 komentarze:

  1. Przepraszam czy amarantus nie powinien być ugotowany przed dodaniem do mięsa? ???

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepraszam czy amarantus nie powinien być ugotowany przed dodaniem do mięsa? ???

    OdpowiedzUsuń
  3. Harrah's Cherokee Casino Resort - Mapyro
    Get directions, reviews and information for Harrah's Cherokee Casino Resort in Cherokee, NC. 동두천 출장마사지 Harrah's Cherokee 광명 출장안마 Casino 서울특별 출장샵 Resort is owned by 태백 출장안마 the Eastern Band of the 삼척 출장마사지 Cherokee

    OdpowiedzUsuń