SKŁADNIK
500 g piersi z indyka mielonej
3 białka z kurzych jajek
pół szklanki amarantusa
2 łyżki mąki ryżowej
mały kubek jogurtu naturalnego
1 cebula
250 g pieczarek
500 ml wywaru mięsnego
pęczek natki pietruszki
łyżeczka startego imbiru
pieprz czarny świeżo mielony
ćwiartka startej pestki z awokado ( można pominąć )
pół łyżeczki kurkumy
olej kokosowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zmielone mięso mieszamy z białkami, amarantusem i przyprawami
2. Robimy pulpeciki i smażymy na oleju kokosowym do zrumienienia
3. Na tej samej patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojone pieczarki i po 5 minutach posypujemy mąką, mieszamy i dodajemy szklankę wywaru jak zgęstnieje wlewamy wszystko do garnka z rosołem i dodajemy pulpeciki. Dusimy 20 min
4. Na koniec dodajemy jogurt i posiekaną natkę pietruszki
Przepraszam czy amarantus nie powinien być ugotowany przed dodaniem do mięsa? ???
OdpowiedzUsuńPrzepraszam czy amarantus nie powinien być ugotowany przed dodaniem do mięsa? ???
OdpowiedzUsuńAmarantus ekspandowany nie trzeba gotować
UsuńHarrah's Cherokee Casino Resort - Mapyro
OdpowiedzUsuńGet directions, reviews and information for Harrah's Cherokee Casino Resort in Cherokee, NC. 동두천 출장마사지 Harrah's Cherokee 광명 출장안마 Casino 서울특별 출장샵 Resort is owned by 태백 출장안마 the Eastern Band of the 삼척 출장마사지 Cherokee