Składniki
- cztery gorzkie czekolady wedla po 100 g
- 125 g masła klarowanego
- 1 szklanka cukru brązowego
- 1/2 szklanki zmielonych płatków górskich
- 1 szklanka (120 g) mielonych migdałów
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki mleka koziego
- 5 jajek
- Czekoladę połam na kawałki, masło pokrój w kawałki i dodaj do czekolady - miskę z czekoladą podgrzej w mikrofalówce do roztopienia
- Do czekolady dodaj cukier, płatki górskie, zmielone migdały, mleko i proszek do pieczenia - wymieszaj.
- Dodaj jajka i energicznie wymieszaj.
- Przełóż masę do formy
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 45 minut - do suchego patyczka.
- Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz