SKŁADNIKI
CIASTO:
- 175 g masła klarowanego
- 1/2 szklanki fruktozy
- pół łyżeczki mielonego cynamonu
- 3 duże dojrzałe banany (rozgniecione widelcem)
- 3 jajka
- 2 szklanki zmielonych płatków górskich
- 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
SOS KARMELOWY:
- 1szklanka śmietany kremówki
- ¾ szklanki fruktozy
PRZYGOTOWANIE
CIASTO:
- Zmiksuj razem masło, fruktozę, banany, cynamon i jajka, dodaj płatki zmieszane z proszkiem do pieczenia i krótko zmiksuj.
- Przełóż ciasto do foremki keksowej .
- Piecz w 200 stopniach przez około godzinę sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest gotowe.
- Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i ostudź.
SOS KARMELOWY:
- Śmietankę podgrzewaj z cukrem, aż cukier się rozpuści, a sos zgęstnieje.
- Odstaw gotowy sos do wystudzenia.
- Polej nim ciasto
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz