poniedziałek, 21 grudnia 2015

KURCZAK Z MARCZEWKĄ, PORAMI I BRUKSELKĄ







SKŁADNIKI
 ·
4 Ćwiartki z kurczaka·
600 g marchewki, obranej i pokrojonej w grube plasterki
500 g pora, oczyszczonego i pokrojonego w krążki
800 g brukselki
posiekany świeży tymianek
posiekana natka pietruszki
2 liścia laurowe
świeżo mielony czarny pieprz

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C. Kurczaka popieprzyć i włożyć do wysokiego naczynia żaroodpornego i piec 40 min. Po tym czasie wlać tyle wody, aby mięso było prawie całkowicie przykryte, dodać zioła i przykryć naczynie pokrywka, wstawić do nagrzanego piekarnika na dalsze 30 min. Dodać warzywa i dusić dalsze 30 min

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz