Składniki:
• ½ małego korzenia imbiru
• 2 łyżki sosu sojowego
• 1 łyżeczka chilli
• 1 łyżka octu balsamicznego
• 1 łyżeczka miodu
• 1 łyżeczka soku z pomarańczy lub limonki
2 szt piersi z kurczaka
Przygotowanie
Mieszamy wszystkie składniki marynaty dodajemy kurczaka i wstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin
Wykładamy do naczynia żaroodpornego i dajemy do piekarnika
Pieczemy 40 minut w 200 stopniach C
Ja podawałem z sałatą i pomidorkami wszystko polane oliwą z oliwek i octem balsamicznym
• ½ małego korzenia imbiru
• 2 łyżki sosu sojowego
• 1 łyżeczka chilli
• 1 łyżka octu balsamicznego
• 1 łyżeczka miodu
• 1 łyżeczka soku z pomarańczy lub limonki
2 szt piersi z kurczaka
Przygotowanie
Mieszamy wszystkie składniki marynaty dodajemy kurczaka i wstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin
Wykładamy do naczynia żaroodpornego i dajemy do piekarnika
Pieczemy 40 minut w 200 stopniach C
Ja podawałem z sałatą i pomidorkami wszystko polane oliwą z oliwek i octem balsamicznym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz