piątek, 18 grudnia 2015

KURCZAK Z MASŁEM CZOSNKOWYM

składniki na masło

50 g masła
2 ząbki czosnku zmiażdżone
kilka gałązek rozmarynu drobno posiekanych
sok z połowy cytryny
świeżo mielony pieprz

 składniki na kurczaka

Kurczak cały
cytryna
4 ząbki czosnku
kilka gałązek rozmarynu
świeżo mielony pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mieszamy wszystkie składniki na masło
Od kurczaka oddzielamy skórę i smarujemy go pod nią zrobionym masłem
Do środka wkładamy cytrynę, czosnek i gałązki rozmarynu
Całego przyprawiamy pieprzem
Pieczemy na kratce najpierw 10 min w 200 stopniach C a później wstawiamy na dół naczynie żaroodporne napełnione wodą i pieczemy dalej 1 h i 50 min w 150 stopniach C

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz