poniedziałek, 21 grudnia 2015

PAPRYKA FASZEROWANA INDYKIEM







SKŁADNIKI
4 czerwone papryki
600 g mielonego mięsa
1 pęczek natki pietruszki
2 cebule
50 g czarnych oliwek bez pestek
2 pomidory
1 ząbek czosnku
świeżo mielony czarny pieprz
chili w proszku

PRZYGOTOWANIE

Papryki przekroić na pol, usunąć gniazda nasienne, opłukać i osuszyć. Natkę pietruszki posiekać. Cebule obrać, pokroić w drobna kostkę

Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C. Mielone mięso przełożyć do miski, dodać cebule, połowę posiekanej natki pietruszki, wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i chili. Napełnić masą połówki papryk. Rozłożyć oliwki, lekko wgnieść je w masę miesną.
Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30-40 min. Przed podaniem posypać papryki pozostałą natka pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz