środa, 30 grudnia 2015

Babka z Jabłkami






SKŁADNIKI



350 g zmielonych płatków górskich
 

3 jajka
 

100 g fruktozy

140 ml oleju kokosowego


1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
 

1 łyżeczka sody 

1 łyżeczka mielonego cynamonu
 

2 średnie jabłka

cukier puder  


PRZYGOTOWANIE


Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C. Formę do babki (o średnicy 22 cm) wysmarować masłem.

  Płatki wymieszać z proszkiem do pieczenia, soda i mielonym cynamonem.Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach 


Jajka zmiksować z cukrem i olejem. Ciągle miksując, dodawać partiami płatki z dodatkami. Na koniec dodać starte na tarce jabłka wymieszać za pomocą szpatułki, Az powstanie jednolita masa.

Przełożyć masę do przygotowanej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 50 min.

Wyjąć ciasto z piekarnika, zostawić na 15-20 min. w formie. Następnie wyjąc babkę z formy i zostawić na kuchennej kratce, aby całkowicie wystagło. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz