SKŁADNIKI
- 720 g schabu
- 2 cebule
- 10 ziemniaków
- szklanka świeżo startego chrzanu
- szklanka jogurtu fitline
- 2–3 liście laurowe
- garść posiekanych koperku, zielonej cebulki i natki pietruszki
- 1 łyżka miodu
- sok z 1 cytryny
- świeżo zmielony czarny pieprz
Mięso kroimy w paski, solimy i pieprzymy.
Skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godz.
Zagotowujemy 2 szklanki wody, dodajemy mięso i gotujemy do miękkości.
Dodajemy pokrojone w kostkę 2 ziemniaki, drobno posiekaną cebulę, liście laurowe i gotujemy na małym ogniu ok. 20 min.
Układamy mięso na wygrzanym półmisku, polewamy jogurtem wymieszanym z chrzanem i miodem posypujemy zieleniną, podajemy z ziemniakami gotowanymi w mundurkach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz