poniedziałek, 21 grudnia 2015

SCHAB W SOSIE CHRZANOWYM






SKŁADNIKI

  • 720 g schabu
  • 2 cebule
  • 10 ziemniaków
  • szklanka świeżo startego chrzanu
  • szklanka jogurtu fitline
  • 2–3 liście laurowe
  • garść posiekanych koperku, zielonej cebulki i natki pietruszki
  • 1 łyżka miodu
  • sok z 1 cytryny
  • świeżo zmielony czarny pieprz
PRZYGOTOWANIE

Mięso kroimy w paski, solimy i pieprzymy.
Skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godz.
Zagotowujemy 2 szklanki wody, dodajemy mięso i gotujemy do miękkości.
Dodajemy pokrojone w kostkę 2 ziemniaki, drobno posiekaną cebulę, liście laurowe i gotujemy na małym ogniu ok. 20 min.
Układamy mięso na wygrzanym półmisku, polewamy jogurtem wymieszanym z chrzanem i miodem posypujemy zieleniną, podajemy z ziemniakami gotowanymi w mundurkach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz