SKŁADNIKI
- 500 g kaszy jaglanej
- 1,5 l wody
- 6 łyżek miodu
- 10 łyżek stołowych wiórków kokosowych
dwa serki Philadelfia
Owoce świeże do wyboru:
- Jagody
- Truskawki
- Banana
- Ananas
- Maliny
- Nektarynki
Owoce suszone do wyboru;
- rodzynki , brzoskwinie, morele, żurawina
PRZYGOTOWANIE
Kasze opłukujemy wrzątkiem i zalewamy wodą gotujemy do momentu całkowitego wchłonięcia wody Jeżeli nie mamy. Po zakończeniu gotowania kaszę przenosimy do dużego naczynia i dodajemy miód oraz wiórki kokosowe. Na końcu dodajemy serek philadelfia i suszone owoce. Dobrze mieszamy
Bierzemy blachę i układamy dolną warstwę z kaszy z owocami. Następnie kładziemy warstwę ze świeżych owoców i górną warstwę kaszy w celu przykrycia owoców. Ugniatamy delikatnie i wkładamy do lodówki na około 8h. Następnie kroimy w kwadraty i zawijamy w folię.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz