poniedziałek, 21 grudnia 2015

MAKARON BEZGLUTENOWY ZAPIEKANY Z SEREM


SKŁADNIKI

500g makaronu bez glutenowego
500 g ricotty
40 g startego cheddara
2 żółtka
sól, pieprz
1łyżka posiekanego tymianku
oliwa
starty cheddar do posypania
6 pomidorów, pokrojonych w plastry
4 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki




PRZYGOTOWANIE

Piekarnik nagrzewamy do 200 st.C.

W wodzie bez soli gotujemy makaron al dente.
Odcedzamy.
Łączymy ricottę, cheddar z żółtkami, doprawiamy pieprzem.
Mieszamy z makaronem.
Pomidory układamy z czosnkiem w formie do zapiekania. Skrapiamy oliwą. Pieczemy 20 minut.
Na pomidorach makaron. Posypujemy tymiankiem i skrapiamy oliwą.
Przykrywamy i pieczemy 10 minut.
Przed podaniem posypujemy startym cheddarem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz